LA VELLESA DE L’ÈXODE

Arrow
Arrow
Slider

L’any 1955 la María va arribar a Navarcles (Catalunya Central). Al mateix temps, la seva germana Matilde va embarcar-se rumb a la Patagònia argentina. Totes dues són filles d’un minúscul poble d’Almería d’on van emigrar per motius econòmics.

Avui, la Maria té 82 anys i la Matilde 85. La primera segueix vivint sola, després d’enviudar, a Navarcles. La Matilde resideix en una finca al nord de la Patagònia— també sola després de la mort del seu marit—, envoltada dels arbres fruiters que ella mateixa va plantar ja fa una pila d’anys a la seva terra adoptiva.

A finals del 2016 i després de masses anys de demores, la Maria decideix recórrer els gairebé 12.000 quilometres que la separen de la seva germana. Al llarg del mes que tornen a estar juntes proscriuen el pensament d’un comiat definitiu, però és una idea massa difícil d’obviar: totes dues són conscients que probablement aquests siguin els últims dies que passen plegades.

“La vellesa de l’èxode” és una mirada intimista, allunyada del sensacionalisme que envolta la representació visual de la immigració o els refugiats contemporanis. És la història reposada de les terres d’acollida i, sobretot, d’un èxode familiar, proper i personal que arriba a la fi; però que continuarà vigent com un mecanisme universal al que encara cal recórrer de forma inevitable, siguin quins siguin els maleïts motius que l’originen.

168 thoughts on “LA VELLESA DE L’ÈXODE

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *